Afdeling

Meeuwen

Skip Repetitive Navigational Links

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt binnen Ferm Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

Officiƫle opening van de Troostplekje in Oudsbergen - 30 april 2022

zaterdag 30 april 2022


De troostplekjes zijn nu officieel geopend.

Een hartverwarmende welkom door onze voorzitster Odette, een mooie toespraak door schepen Hanne Schrooten, een afsluitende en bemoedigende tekst door Mieke, tussenin opgeluisterd door twee van onze muzikale leden.
We zijn blij met deze inhuldiging, het was een mooi en ingetogen moment. Aansluitend werd iedereen uitgenodigd om een fietsroute te maken naar de andere troostplekjes. Ze kregen allemaal een flesje water en energiesnoepjes mee.

Wat is een trootplekje?
Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar mensen elkaar kunnen vinden in troost. Een plek waar de bloembollen als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht staan. Na die moeilijke periode van verdriet, eenzaamheid en afscheid nemen, kunnen we hier in de natuur tot rust komen.

Je vindt onze Troostplekken op de volgende plaatsen:
Meeuwen: Kolisbergen
Ellikom: Hellestraat
Plockroy: Tegenover De 2 Spanten
Opglabbeek: Gildenstraat 1
Gruitrode: In het verlengde van de Venhovenstraat richting knooppunt 34

In samenwerking met Ferm Meeuwen, Ferm Plockroy, Ferm Gruitrode, Ferm Opglabbeek, Tochtgenoten, Kerk&Leven en de gemeente Oudsbergen.