Afdeling

Meeuwen

Skip Repetitive Navigational Links

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt binnen Ferm Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

CORONA update 27-07-2020

dinsdag 28 juli 2020


Naar aanleiding van het stijgende aantal coronabesmettingen, maakte de Nationale Veiligheidsraad zojuist enkele verstrengde maatregelen bekend.
De maatregelen gaan in vanaf 29/7, maar dit wil niet zeggen dat vandaag en morgen een vrijgeleide zijn om nog 'snel snel' van alles te doen.

- Sociale bubbel wordt verkleind naar 5 personen. Gedurende 4 weken lang moeten dit vijf dezelfde personen zijn voor het hele gezin. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet meegeteld te worden.

- Wijziging op vlak van evenementen
Binnen: maximum 100 personen - Buiten: maximum 200 personen
Dragen van mondmasker is verplicht op evenementen.

- Niet begeleide bijeenkomsten: zoals samenscholingen, uitstappen, ontmoetingen…
Beperkt tot max. 10 personen. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet mee gerekend te worden. Limiet geldt ook voor recepties en banketten op trouwfeesten, babyborrels...

- Zomerkampen kunnen doorgaan. De regels voor jeugdzomerkampen, speelpleinwerking, organisatie van begeleide activiteiten veranderen niet.

- Thuiswerk wordt opnieuw sterk aangeraden.

- Boodschappen doe je alleen en beperkt in tijd, tenzij je een minderjarige begeleidt die onder hetzelfde dak woont of iemand die hulp nodig heeft. Je kan slechts 30 minuten in de winkel blijven.

Mondmaskers zijn verplicht
- op de recyclageparken van Limburg.net in Oudsbergen.
- op alle publieke evenementen in Oudsbergen, ongeacht de omvang in alle openbare gebouwen;
- op markten, rommelmarkten, kermissen, winkelstraten en op alle plekken waar er veel mensen zijn, zowel op openbare als privélocaties.
- in horeca, behalve wanneer je aan tafel zit (dus bij binnenkomen, naar wc gaan...)

Hou je aan de hygiënische maatregelen en aan de veiligheidsafstand!

#samentegencorona