Afdeling

Meeuwen

Skip Repetitive Navigational Links

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt binnen Ferm Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

RECEPT NOTENCAKE - STIKKEDONKERWANDELING

dinsdag 18 februari 2025


NOTENCAKE: een recept gekregen van een lid.

Nodig: 4 eieren - 250g fijne suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 200g zelfrijzende bloem - 100g grof gehakte okkernoten of pecannoten - 1/3 tas lauw water

Bereiding:
- Verwarm de oven tot 175°C met onder- en bovenwarmte.
- Split de eieren en klop de dooiers met de suiker en het water tot een witschuimige massa.
- Zeef de bloem en meng deze voorzichtig door de schuimige massa.
- Klop het eiwit stijf
- Hak de noten grof en meng deze met het eiwit
- Schep het eiwit voorzichtig onder het deeg en meng goed.

Boter en bebloem een cakevorm.
Doe het deeg erin en bak gedurende ongeveer 55 minuten in de voorverwarmde oven.
Ga de gaarheid na door er met een priem in te prikken.
Haal uit de oven en laat even in de vorm afkoelen.
Ontvorm en smakelijk!