Als je wil weten wat er allemaal gebeurt binnen Ferm Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.
zondag 14 februari 2021
Nodig: 250 g zelfrijzende bloem 100 g Tagatesse 250 g boter 4 eieren 1 appel 1 peer Enkele druppeltjes vanille-essence cupcakevormpjesBereiding:Verwarm de oven voor op 175°C.Schil het fruit en snij het in kleine stukjes.Smelt de boter op een zacht vuurtje.Meng de bloem met de Tagatesse.Voeg de eieren één voor één toe en mix.Voeg de gesmolten boter toe en mix in het begin een beetje zachter en nadien mag je het even goed door mixen zodat je geen brokken hebt. (het is geen vast deeg)Voeg de vanille-essence toe en roer nog eens goed door. Leg de papieren vormpjes in de cupcakevorm en doe ze voor ¾ vol. Verdeel de appel-peerstukjes boven op het deeg en zet het in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten. Kijk met een priem of ze gaar zijn. De priem moet droog uit het gebak komen.