Afdeling

Meeuwen

Skip Repetitive Navigational Links

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt binnen Ferm Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

Gelinkte album foto's
« Vorig artikel

Troostplekjes

maandag 14 december 2020


Vijf troostplekken in Oudsbergen.

In samenwerking met de gemeente Oudsbergen, de tochtgenoten van Oudsbergen, natuurpunt en Kerk en Leven creëerden de leden van Ferm in 5 kerkdorpen een troostplek. Een unieke samenwerking, wat een grote meerwaarde betekende waardoor enorm veel energie en creativiteit tot stand kwam.
Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en samen met een vriend of vriendin even tot rust kan komen en dingen kan delen. De geplante bloembollen zijn een symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. Het is een fysieke plaats waar mensen troost kunnen vinden en geven maar eveneens een goede babbel kunnen hebben met passanten. Het is een plek die toegankelijk is voor verschillende culturen en geloofsgemeenschappen. Een plek die vorm heeft gekregen door het brede netwerk van Ferm en andere partners. Het is een plek met de ambitie om op een duurzame manier handvaten aan te reiken die ook na corona hun werk blijven doen.
Iedere troostplek heeft een eigen accent gekregen conform de ideeën van al de participanten maar steeds kreeg de link met de natuur prioriteit om zo een groen plekje te ontwikkelen. Iedere troostplek wordt met elkaar verbonden met een gedicht op een Troostpaneel. Op deze manier maken wij van onze samenleving een warme plek waar ruimte is voor om samen troost te vinden en te geven.
Dank zij de steun van ons gemeentebestuur werden het vijf unieke plekken.

Ellikom: Hellestraat
Gruitrode: Verlengstuk van de Venhovenstraat aan fietsroute 33
Meeuwen: Kolisbergen
Opglabbeek: Gildenstraat 1, achter het gemeentehuis (= Kimpenstraat)
Plockroy: Tegenover de eetgelegenheid van de Twee Spanten